Liikunnanohjauksen perustutkinto, kokopäiväopiskelu/Turku

Suomen Urheiluopisto ja Turun ammatti-instituutin yhteistyössä järjestämän toteutuksen tavoitteena on kouluttaa liikuntaneuvojia Turun seudun liikunta- ja vapaa-aikatoimen, yksityisen palvelusektorin sekä liikuntajärjestöjen tarpeisiin.

Perustutkinto Turku

Liikunnanohjauksen perustutkinto, kokopäiväopiskelu/Turku

Tutkinnosta


Liikunnanohjauksen perustutkinto, LPT, on toisen asteen ammatillinen tutkinto, joka kehittää monipuolisesti valmiuksia työskennellä erilaisissa liikunta-alan työtehtävissä. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin, ja onkin erinomainen pohja erityisesti liikunta-alan ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opintoihin.

Turun ryhmän opetus järjestetään pääsääntöisesti Turun ammatti-instituutissa, jonka lisäksi muutamia lähijaksoja toteutetaan Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä.

Liikuntaneuvojana työllistyt mm. kuntien liikunta- ja vapaa-aikatoimeen, liikelaitoksiin ja yrityksiin, liikunta- ja urheiluseuroihin, erilaisiin järjestöihin sekä lasten iltapäivätoiminnan ohjaukseen.

Huomaathan, että liikunnanohjauksen perustutkintoon liittyy hakijan terveyteen ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia, joihin kannattaa tutustua ennen hakemista. 

Tutkinnon laajuus
180 osaamispistettä
Tutkintonimike
Liikuntaneuvoja
Lisätiedot
045 7881 6258 tai opintotoimisto@vierumaki.fi

Koulutuksen tavoitteet ja sisältö


Tammikuussa 2022 käynnistyvään ryhmään valitaan ylioppilastutkinnon tai muun ammatillisen tutkinnon suorittaneita opiskelijoita. Koulutus kestää kaksi ja puoli vuotta.

Liikuntaneuvojakoulutukseen kuuluvia yhteisiä pakollisia tutkinnon osia ovat liikunnan ohjaaminen ja liikuntaneuvojana toimiminen. Yhteisten pakollisten tutkinnon osien suorittamisen jälkeen opiskelija valitsee joko valmennuksen ja seuratoiminnan osaamisalan tai terveyttä edistävän liikuntaneuvonnan osaamisalan, jotka sisältävät sekä pakollisia (esim. tapahtuman järjestäminen) että valinnaisia tutkinnon osia.

Koulutus koostuu lähiopetuksesta sekä työelämässä oppimisesta, jonka merkitys korostuu opintojen edetessä. Työelämässä oppiminen tapahtuu pääosin Turun seudun työpaikkaverkostossa, kuten alueen urheiluseuroissa, liikuntajärjestöissä, kuntien liikunta-, vapaa-aika- ja sivistystoimessa tai yksityisissä yrityksissä.

Koska pääosa opetuksesta ja työelämässä oppimisesta tapahtuu Turussa, on luontevaa, että opiskelijat asuvat opiskelun aikana Turun seudulla. Vierumäellä toteutettavien lähijaksojen aikana opiskelijoille on järjestetty maksuton majoitus, ruokailu ja liikuntatilojen käyttö.

Hakeminen ja opiskelijavalinta


Kevään 2021 yhteishaussa opiskelijaksi valitut löydät täältä. Onnea opiskelupaikasta!

Tammikuussa 2022 alkavaan liikuntaneuvojakoulutukseen voivat hakea lukion tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittaneet. Hae mukaan 7.11.2021 mennessä!

Liikunnanohjauksen perustutkintoon opiskelijavalinta tehdään pääsy- ja soveltuvuuskokeen perusteella. Pääsy- ja soveltuvuuskokeista hakija voi saada 0-10 pistettä.

Pisteet tulevat seuraavista osioista:

  • 0-4 p. liikunnallisuus
  • 0-6 p. vuorovaikutus, itsensä ilmaisu ja opiskeluvalmiudet

Kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka järjestetään Turussa 16.11.2021 Turun ammatti-instituutin Ruiskadun kampuksella. Lisätietoja ja tarkat ohjeet toimitetaan hakijoille valintakoekutsussa.


Hinta


Perustutkintokoulutus on maksutonta.


Kysy lisää


Hae mukaan!


Tammikuussa 2022 alkavaan liikuntaneuvojakoulutukseen voivat hakea lukion tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittaneet. Hae mukaan 7.11.2021 mennessä tästä linkistä!