Sportpolis

Liikunnan tiede- ja yrityspuisto Sportpolis Vierumäen tehtävänä on auttaa Suomen Urheiluopistoa ja sen kumppaneita menestykseen. Sportpolis toimii yhteistyössä muiden liikunnan ja yrittäjyyden kehittämisorganisaatioiden kanssa. Toiminnan tarkoituksena on lisätä liikuntaan liittyvää hyvinvointia tutkimus- ja kehitystyön sekä nykyaikaisen yritystoiminnan avulla. Tavoitteena on tuottaa uutta tutkimus- ja kehitystoimintaan perustuvaa yritystoimintaa, yritystoimintaa tukevaa koulutusta sekä uusia liiketoimintamalleja. Liikunnan tiede- ja yrityspuisto Sportpoliksen ovat perustaneet Suomen Urheiluopisto yhteistyössä HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun, Päijät-Hämeen liiton ja Heinolan kaupungin kanssa.

 

Monipuolinen toimintaympäristö

Sportpolis toimii osana Suomen Urheiluopistoa Vierumäen kampusalueella. Vierumäellä opiskelee Suomen Urheiluopistossa ja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun Vierumäen yksikössä yhteensä noin 800 opiskelijaa. Tämän lisäksi koulutusyksiköt toteuttavat lyhytkestoisempaa koulutusta ja erilaisia täydennyskoulutuksia. Tutustu Vierumäen koulutustarjontaan.

Sportpoliksen tehtävänä on vahvistaa Suomen Urheiluopiston asemaa maamme suurimpana ja laaja-alaisimpana liikunnan ja urheilun osaamiskeskittymänä. Toiminnan laadukkuuden takeena Suomen Urheiluopisto toimii Suomen Olympiakomitean virallisena koulutus- ja valmennuskeskuksena - ainoana Suomessa. Sportpoliksen tutkimustoimintaa toteutetaan yhteistyössä yritysten, urheilun lajiliittojen, tutkimuslaitosten, yliopistojen, kehittämisorganisaatioiden sekä kampusalueen oppilaitosten kesken.

Urheiluopiston alueella työskentelee oman ja tytäryhtiöiden palveluksessa päätoimisesti lähes 400 henkeä. Arviolta saman verran työntekijöitä työskentelee alueella osa-aikaisesti tai muiden yhtiöiden palveluksessa. Lue lisää Vierumäestä.

Hanke on päättynyt 30.6.2014.

Yhteistyössä:

Suomen Olympiakomitea HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
Päijät-Hämeen liitto EAKR-ohjelma
Rakennerahastot.fi
Heinolan kaupunki

Kerro kaverille